Business Consultants voor Zorg-ICT

Over Topopex:

Topopex is opgericht op 1 januari 2018 en richt zich op het realiseren van Top Operational Excellence in ziekenhuizen, zorginstellingen en zorgketens met behulp van Informatie-, Communicatie- en Medische Technologie.
Ons doel is om kwalitatief hoogwaardige adviesdiensten te leveren en om projecten boven verwachting en binnen budget uit te voeren.
Wij geloven in de kwaliteit van onze dienstverlening en richten ons op lange termijn relaties met onze klanten en partners.

Onze Visie:

Kwalitatief uitstekende gezondheidszorg die nu en ook in de toekomst zowel toegankelijk als betaalbaar is. Het is een actuele uitdaging met een groot maatschappelijk belang.

Niet een uitdaging waarvoor snelle oplossingen voor handen zijn. Of gemakkelijke oplossingen. Het is een uitdaging waarvoor intensieve samenwerking noodzakelijk is. Samenwerking tussen gezondheidsinstellingen en patiënt. Tussen overheid en de gezondheidsinstellingen. Tussen gezondheidsinstellingen onderling. Samenwerking binnen gezondheidsinstellingen zelf: tussen zorg en zorgondersteuning. En tussen zorg en bedrijfsvoering. Samenwerking waar héél veel IC(M)T oplossingen aan te pas komen.

Onze Missie:

Wij hebben niet de illusie dat wij dit maatschappelijk probleem kunnen oplossen. Wel willen en kunnen wij hierin een bijdrage leveren en wel vanuit een persoonlijke overtuiging. Onze focus ligt op het op een juiste wijze gebruik maken van ICT toepassingen als katalysator om de kwaliteit en efficiëntie van de zorg, de zorgondersteuning en de bedrijfsvoering verder te verbeteren:

  • Patiëntgericht en efficiënt.
  • Geoptimaliseerd over de gehele zorgketen.
  • Beter met minder.

Onze ervaring:

Een IC(M)T implementatie of transformatie staat niet op zichzelf. Het is een samenspel van mensen, processen en technologie. Een samenspel waarin wij in de afgelopen vijfentwintig jaar een solide track record hebben opgebouwd in het “binnen budget” en “op tijd” realiseren van complexe ICT implementaties en de bijbehorende organisatorische veranderingen. Waarbij wij veel aspecten van zulke programma’s zelf heb mogen ervaren en mogen invullen: Zoals uitvoeren van project- en programma management, opstellen van business cases, optimalisatie van logistieke, commerciële, financiële, facilitaire en HR bedrijfsprocessen, opstellen organisatie-ontwerp, inrichten van business intelligence, faciliteren van verandermanagement, ontwerpen van security en controls en inrichten van beheerorganisaties en IT-governance.

Het zijn ervaringen die wij graag verder willen blijven inzetten in de zorg. Om op die manier ook onze bijdrage te leveren aan toegankelijke en betaalbare zorg.

Geef een reactie