Topopex start bij Sint Antonius

Topopex start bij Sint Antonius als solution architect bij de AFAS implementatie. Op 1 maart ben ik (Wilbert) gestart op het ERP 2.0 project. Sint Antonius onderzoekt de geschiktheid van AFAS als opvolger van haar huidige ERP systeem. We willen ook een overall verbeterslag maken op de processen van de ondersteunende diensten. Doel is om deze processen verder te verbeteren op het gebied van klantgerichtheid, efficiëntie en effectiviteit.

Mijn rol op dit project is integratie-manager en solution architect. Ik help Sint Antonius om het het totaalbeeld te bewaken en optimale keuzes te maken v.w.b. processen en applicaties. En vragen te beantwoorden zoals: “Wat doen we in welk systeem”, of “waar kunnen we processen automatiseren en systemen koppelen”. Het gaat om de financiële processen, logistieke processen, inkoop, vastgoed, facilitair, klinische fysica, ICT en HR.

Daarnaast werkt het project nauw samen met de zorg. Zo wordt nauwkeurig gekeken naar de OK-logistiek (in samenwerking met CSA), de laboratoriumlogistiek (decentraal voorraadmanagement in AFAS), het proces van de klinische farmacie en de poliklinische apotheek. Hetzelfde geldt voor de logistiek op de klinische en poliklinische afdelingen en bij specialisaties als Cathlab, Kaakchirurgie en Interventieradiologie.

De relevante applicaties zijn naast AFAS, ook EPIC, Ultimo en OWS (het vroegere Harmony). Maar effectief zijn er véél meer applicaties relevant in deze implementatie. Zo is daar SmartAIM voor IAM, Active directory voor authenticatie, Fortes Change Cloud voor project management en Meditracker als instrument volgsysteem. Tevens kijken we naar het optimaliseren van informatie-uitwisseling naar het LIR en met GS1.

Geef een reactie